Bag om Borigo
Grundideen
Ideen til Borigo stammer fra Mads Dreisig-Johansen, den gang han var kollegianer. Han var modløs over den interne information, især den der foregik med papir-opslag. Det gav ikke mange muligheder for feedback, eller indtryk af hvad andre syntes. Og hvad skete der i de forskellige udvalg? Hvilke fællesrum var der, og hvad skulle man gøre for at reservere og bruge dem? Hvem var naboerne i de andre opgange? Og hvor fandt man lige reglerne for fest og musik?
Analyser og forløbere
I 2010 slog han sig sammen med studiekammeraten Asger, og sammen studerer de problemerne for beboere og tidligere mislykkede intranet-forsøg. De laver nogle forløbere til Borigo, som de løbende introducerer på Tietgenkollegiet. I 2011 lancerer og analyserer de en ny version af platformen i 8tallet som en del af deres speciale på ITU. Platformen bliver populær blandt beboerne, som døber den “8book”, og Asger og Mads beslutter at realisere projektet for andre boligforeninger i et firma.
Milepæle
2010
Forgængere til Borigo lanceres på Tietgenkollegiet
2011
"8book" lanceres i 8tallet og behandles i speciale
2013
Boligudvikler Tetris vælger Borigo
2014
Bo, Ole og Søren bliver en del af Borigo
2015
Borigo lanceres som "software as a service"
2016
Boligudvikler Bonava (tidl. NCC Bolig) og fsb vælger Borigo
2017
App lanceres til Android og iPhone
2018
Første internationale foreninger i Norge og Grønland kommer på Borigo
Om os
I dag er vi Ole, Asger, Bo og Søren. Vi er selvejet og arbejder spredt fra Aarhus, København og London. Ole arbejder med vores kontakt udadtil sammen med Søren. Asger, Bo og Søren designer og udvikler Borigo. Vi yder alle support og er en del af produktudviklingen. Mads er på orlov.
Ole Torp Petersen
Cand.polyt. fra DTU
Kontakt og rådgivning
Asger Norskov Bak
Cand.it. fra ITU
Design og softwareudvikling
Bo Kirkeby
Autodidakt (DTU og KU)
Softwareudvikling og systemadministration
Søren Torp Petersen
Cand.it. fra ITU
Softwareudvikling og koordinering
En app, vi selv vil bruge
For os er det vigtigt at udvikle et produkt, vi selv vil bruge. Det betyder for os:
  • Ingen reklamer, analyser af personlig adfærd og præferencer eller videregivelse af personlige oplysninger til andre — eller videregivelse af rettighederne til jeres billeder/tekst
  • Respekt for folks opmærksomhed
  • Klarhed om, hvad man får og skal betale — og ingen binding
  • Ansvarlig og sikker behandling af data
  • Fokus på brugervenlighed i pæne rammer
Grundlæggende skal platformen spare papir og besvær i boligforeningen, men ud over at styrke kommunikationen skal Borigo med tiden også være med til at bidrage positivt til naboskabet, deleøkonomien og give helt nye muligheder.
Vores mål
Vi har tre mål med at digitalisere boligforeningen:
  1. Forbedre kommunikationen
  2. Understøtte naboskabet
  3. Bidrage til deleøkonomien
Når vi digitaliserer boligforeningen giver det nogle muligheder ud over lettere kommunikation. Vi ser et stort potentiale i at støtte naboskabet og deleøkonomien. Begge dele er tanker kendt fra gammel tid. De kan dog få et helt nyt liv med de muligheder, ny teknologi giver.
Understøtte naboskabet
Naboskabet er lidt forsvundet nu omstunder. Vi er ikke længere afhængige af hinanden, som man var det i landbrugssamfundet, men mange af fordelene ved et godt naboskab består. Bare det at kunne komme i kontakt og kende til hinanden kan øge tilliden og trygheden. Et godt naboskab er ganske enkelt godt for livskvaliteten.
Bidrage til deleøkonomien
Deleøkonomi handler om at udnytte ressourcer og værdier bedre ved at deles om dem. Det sker allerede i mange boligforeninger i dag, fx med fælleslokalet. Vi vil være med til at gøre det hele lidt nemmere.
Hvad betyder Borigo?
Det kunne godt være “Bo rigtig godt” eller “Bor I godt?”, men Borigo er en sammentrækning af de to ord ‘bo’ og ‘origo’. ‘At bo’ er at leve et sted, mens ‘origo’ er midtpunktet, som alle andre punkter refererer til. Borigo tager udgangspunkt i dér, hvor du og dine naboer bor.
Hvordan udtales det?
Fordi Borigo har rod i ordet ‘origo’, udtales det ligesom ‘origo’ med tryk på første stavelse, bare med et ‘b’ foran, [‘bor·i·go].
Blog
Om os
Kontakt
Vilkår
Privatlivspolitik
facebooktwitter